Anslut dig till oss

Teknik

Grafikkort: Våra bästa tips för ett GPU köp 2022

Publicerad

Bild på flera grafikkort

Vi har sammanställt den här guiden för att hjälpa dig att ta reda på vilket grafikkort som passar bäst för din maskin och din budget. Det bästa grafikkortet är vanligtvis inte det snabbaste eller mest kraftfulla som finns att tillgå, utan det bästa grafikkortet är det som passar bäst för dina behov. I det här fallet får du ut det mesta av din budget samtidigt som du sparar pengar och får en bättre dator.

Nvidia GeForce RTX 3090

Nvidia GeForce RTX 3090

Nvidia GeForce RTX 3090 är för närvarande det mest högpresterande och finaste spelgrafikkortet som finns att tillgå, enligt den stora majoriteten av spelare. Ett grafikkort som kostar 20 000 kronor är inte överkomligt för alla, därför är det inte det ”bästa” grafikkortet för alla just nu.

Vi kommer att gå igenom fem olika grafikkort i det här inlägget, som var och en passar en annan sorts spelare eller en annan prisklass. Att välja rätt grafikkort från början kommer att spara pengar och ge dig den bästa spelupplevelsen. När du köper ett grafikkort ska du tänka på att ju dyrare kortet är, desto mer framtidssäkert är det och desto längre kommer du att kunna använda det.

Hitta det bästa priset hos prisjakt här!

RTX 3060 Ti från MSI

RTX 3060 Ti från MSI

Detta kommer att vara det finaste grafikkortet år 2022 enligt oss. Det här grafikkortet drivs av Nvidias nästa 30-serie av grafikkort, som kommer att introduceras 2022, och har en kraftig kraft. Jämfört med 3080 och 3090 har det här grafikkortet en lägre prisnivå och är mer tillgängligt för dem som inte behöver pressa sin maskin till max och spela de senaste spelen på svåra inställningar.

MSI är eftermarknadstillverkare av just detta 3060-kort, som har en rimlig genomsnittlig prissättning jämfört med andra 3060-kort. Detta är den fabriksinstallerade versionen som har justerats för att köras med högre klockfrekvens. 1740 MHz är den maximala boostklockan för detta grafikkort när överklockning är aktiverad.

I jämförelse med tidigare generationer är NVIDIA Ampere-arkitekturen i det här grafikkortet, som är en del av Nvidias 30-serie, betydligt snabbare och mer responsiv. Med hjälp av Tensor Float (TF32) och Floating Point 64 (FP64) har Ampere-arkitekturen från NVIDIA ökat sin förmåga att utnyttja AI-rendering, vilket resulterar i bilder av högre kvalitet.

Extremt kraftfull kylning krävs för det här grafikkortet. För att hålla grafikkortet svalt används axialfläktar med ett effektivt kylsystem. Vi gillar också det faktum att fläktarna automatiskt stängs av när grafikkortets temperatur sjunker under 55 grader.

Hitta det bästa priset hos prisjakt här!

GeForce GTX 1660 OC 6GB

Med en prislapp på cirka 3 900 kr anser vi att detta är det bästa grafikkortet för pengarna, särskilt för ett kort med den här prestandanivån. CS:GO, League of Legends, Fortnite och en mängd andra titlar körs smidigt och utan latens eller hackning på det här grafikkortet vid höga inställningar.

Det faktum att det är en förbättrad version av originalet 1660 är en av anledningarna till att det valdes ut som det bästa lågprisgrafikkortet. Jämfört med den vanliga 1660 är ”super”-versionen 20 % snabbare och betydligt mer framtidssäkrad. Den nyare 1660 super har ett GDDR6-grafikminne, som också finns i Nvidias senaste grafikkort, till skillnad från den äldre 1660 som har ett GDDR5-grafikminne.

Även om det här grafikkortet inte erbjuder raytracing som 20-serien och den nyare 30-serien är det betydligt billigare än de nyare modellerna. Det finns dock en skuggningsteknik som kallas Turing Shaders, som är 1,4 gånger mer energieffektiv, vilket gör att det här grafikkortet fungerar svalare och mer effektivt.

Hitta det bästa priset hos prisjakt här!

6800 XT Sapphire Radeon Nitro+

6800 XT Sapphire Radeon Nitro+

Är ett AMD radeon grafikkort som konkurrerar med Nvidias senaste grafikkort. Efter de senaste förbättringarna är Radeon RX 6800 ett av AMD:s bästa grafikkort, även utan att inkludera 6900-serien. För att sätta detta i perspektiv kan Boost Clock på detta grafikkort nå 2360 MHz, vilket är betydligt snabbare än många Nvidia-grafikkort på marknaden.

Om du är ett fan av 4K-spel och höga framerates är det här grafikkortet något för dig. För att maximera prestandan ingår AMD:s senaste arkitektur, 16 GB RAM och GDDR6-teknik i det här grafikkortet.

På grund av sin extrema kraft kräver det här grafikkortet en rejäl mängd kylning. AMD:s ”Hybrid Fan Blade”-fläktar används i det här grafikkortet, och de ger överlägsen kylning samtidigt som de är tystare.

Hitta det bästa priset hos prisjakt här!

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sport

Hur tekniken har påverkat sporten

Publicerad

Bild på sport och teknik

Sanningen är att den tekniska utvecklingen har lett till en mängd förbättringar för idrotten som helhet, främst genom förbättrad noggrannhet i tidtagningen av evenemang och förbättrad allmänhetens förtroende för idrott på områden som rättvisa och säkerhet.

Även inom idrottsvärlden har tekniken spelat en viktig roll för att idrottare ska kunna fokusera mer på regel efterlevnad. För att få en bättre överblick över sporten har skdare utnyttjat tekniken. Sett ur denna synvinkel verkar alla fördelar med dagens idrottsteknik vara större än själva problemet.

När man letar efter sajters om sport teknik sätter man sin tillit till sig själv eftersom allt från ett aktivitetsarmband till en pendelbelysning finns tillgängligt till bottenpriser. Om du inte har listat ut det än ska vi presentera några mer specifika fördelar för dig.

Fördelar med teknik inom sport

Idrottares måste använda den senaste utrustningen för att få bästa möjliga prestanda. Teknisk framsteg påverkar alla sporter genom deras utrustning, till exempel fotboll, golf och tennis.

Jag skulle vilja ha lite mer säkerhet, tack. Säkerhet är viktigt för alla former av idrott, inte bara tuffare sporter som amerikansk fotboll och ishockey, som kräver mycket fysisk kontakt. Inom dessa idrotter har tekniken bidragit till en säkerhetsnivå som underlättar kampen mot hjärnskakningar.

Upplevelsen kommer att bli bättre och bättre med tiden. Det är inte bara användarna som drar nytta av tekniken, utan den har också betydande konsekvenser för de människor som påverkas av den. Att använda siffror är till exempel ett enkelt sätt att ge tittarna den visuella upplevelsen av att se fotboll på tv. Poängen, å andra sidan, kan ses på tv-skärmen och gör det på så sätt lättare för skdare att hänga med i handlingen. Jag anser därför att dessa förändringar har gjort situationen mycket bättre än den var tidigare.

Välj en sport med omsorg. Fusk och fel kan lättare upptäckas med hjälp av dagens teknik, till exempel genom att detonera Tjuvstartare eller prestationshöjande droger i idrottares händer.

Förbättrar en persons förtroende för andra. Modernt förtroende kan inte förstås. Faktum är att det är lika viktigt att använda den inom olika idrotter som att använda den på många andra sätt.

Några exempel på utrustning som har skapat tekniska prejudikat med betydande inverkan på spelets olika aspekter är tennisracketar, golfklubbor och skidor. Särskilt golfklubbor har under loppet av bara några få decennier genomgått en enorm förändring som har gjort det möjligt att slunga bollen längre och högre.

Fortsätt läsa

Sport

Teknik som går hand i hand med sport!

Publicerad

En bild på sport teknik

Nedan kommer vi gå igenom våra absoluta bästa tips gällande teknik som passar den sportiga och aktiva. Allt i från mobilskal till pannlampor kan hjälpa dig och ditt sportliv att prestera bättre!

Multifunktionella mobilskal

Multifunktionella mobilskal

Ett mobiltelefonsskydd är mer än bara en modern accessoar.

Om du tappar din telefon när du springer nerför en backe kan ett telefonskal hjälpa till att mildra stöten och förhindra att telefonen krossas. De flesta mobiltelefoner kan utrustas med ett skyddshölje. Du kan köpa ett telefonfodral i en fysisk butik eller på nätet.

Hörlurar

Hörlurar

När man tränar ensam föredrar de flesta att ha någon form av hörlurar i öronen. Oavsett om du tränar ensam eller tillsammans med en vän är det ett utmärkt sätt att höja humöret genom att sätta igång med musik eller lyssna på podcasts eller ljudböcker.

Om du ska använda hörlurar när du tränar ska du se till att de sitter på plats när du rör dig. En uppsättning över-örat-hörlurar kan hjälpa till att hålla hörlurarna på plats när du rör dig mycket, t.ex. när du joggar. Om du däremot gillar att promenera snarare än att springa kan in-ear-hörlurar vara den perfekta lösningen för dig.

Pannlampa

Pannlampa

En lampa är ett måste för alla som planerar att göra några utomhusaktiviteter i vinter. Med hjälp av remmar lyser en lampa upp vägen framför dig i mörkret.

I mörkret gör en pannlampa det möjligt för dig att se den väg du joggar, cyklar eller går på. Pannlampor är en bra investering om du någonsin har velat träna utomhus i mörkret men inte har velat göra det på grund av mörkret.

Appar

Appar

Du kan göra din träning roligare genom att använda någon av de många användbara applikationer som finns tillgängliga för mobila enheter. Om du går en promenad eller springer utomhus kan du använda en av dessa för att hålla koll på din sträcka och ditt tempo.

Med dessa program kan du hålla koll på ditt tempo och se hur långt du har kommit. Dessutom finns det program som visar hur du kan genomföra olika träningspass hemma. För personer som utövar yoga i olika former finns det program som rekommenderar yogaställningar och avslappningstekniker. Sök efter ”motion” på App Store eller Google Play för att hitta en lämplig app för din träning. Du kommer på nolltid att presenteras för en mängd olika alternativ.

Fortsätt läsa

Sport

Sport och teknik hänger ihop.

Publicerad

En bild på teknologi och sport

I dagens moderna samhälle så finns det ett enormt utbud av teknik som kan implementeras på våra sporter. Nedan kommer ta upp några exempel på detta!

I virtualitetens värld

I virtualitetens värld

Virtuell verklighet används både på och utanför spelplanen. Förutom att hjälpa spelarna att prestera bättre, förbättrar det också tittarupplevelsen för tittarna. Ur en idrottsutövares synvinkel är VR idealisk för träning och övning.

Det finns ingen risk för skador eftersom de kan träna i en virtuell miljö som ser ut och känns som en verklig miljö. Tränare kan använda de data som genereras för en specifik spelare för att anpassa träningen.

När det gäller virtuell verklighet (VR) får betraktaren en känsla av att vara med i handlingen. Live VR-sändningar av sportevenemang kommer att möjliggöras genom ett samarbete mellan FOX Sports och NextVR.

Eftersom det kan vara dyrt att närvara personligen vid en match kan virtual reality (VR) visa sig vara det mest kostnadseffektiva alternativet i framtiden. Den plats du fick under matchen var inte till din smak. Om du har ett VR-headset kan du stå bredvid en spelare medan de sjunger nationalsången eller gå närmare planen.

Visste du att det finns en utbildning som heter ”Sportteknologi”

Diagram och tabeller

Diagram och tabeller

Idrottare som tävlar och har roligt är i allmänhet vad man tänker på när idrott nämns. I slutändan är det bara ett spel. I verkligheten spelar de dock bara ett slumpspel. I sportens värld kretsar allting kring statistik och dataanalys. Du har den tekniktrend som sannolikt kommer att dominera sporten de närmaste åren om du kombinerar den med sakernas internet (IoT).

Varje spelare, varje skott och varje kvadratcentimeter av spelområdet övervakas av kameror som är uppsatta över hela arenan. Spelarnas skor och hjälmar är utrustade med sensorer som övervakar varje aspekt av spelet. All data samlas in och analyseras i realtid.

Ett lags dynamik kan förbättras genom att snabbt bedöma värdet av undervärderade spelare med detta verktyg i handen. De bästa lagen har blivit ännu bättre tack vare ny teknik. Militären utvecklade först de högteknologiska kamerorna för missilspårning.

Åtgärder mot skador

Åtgärder mot skador

De långsiktiga konsekvenserna av huvudskador, särskilt i hockey, är ett problem inom många idrotter. Det är här som tekniken kan komma in i bilden. Tekniken för att tillverka smarta hjälmar med sensorer och magneter finns redan tillgänglig, och den kan utvecklas och uppgraderas.

Men det finns mer än så. Hjärnskakningsutvärdering i realtid är tillgänglig om en spelare träffas i huvudet av ett föremål. Hjälmar som används inom till exempel alpina sporter och kampsporter skulle kunna dra nytta av samma teknik.

Idrottsprestanda förbättras och säkerheten under matchdagen ökar tack vare tekniska framsteg. Det gör det lättare för åskådare att följa matcherna och kan ha ett betydande inflytande på många olika sporter.

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar

Copyright © 2022 Direktnytt.se