Anslut dig till oss

Mode

Guide till den perfekta studenten

Avatar photo

Publicerad

Det kan kännas lite tidigt att redan nu börja planera inför sommarens student, men om man ska hinna få allt i tid är det bra att man börjar planera redan nu. De allra flesta skolor slutar mellan den 30 maj och 16 juni, åtminstone i Stockholm och Göteborgsregionen. För många är studenten ett av de finaste minnena man har under livets gång och därför vill man såklart få till den absolut bästa möjliga upplevelsen. Här nedan kommer vi ge en hel del tips för att du ska lyckas med det så bra som möjligt. Detta gäller både för dig som själv tar studenten och dig som styr upp en för någon i din närhet. 

Ett bra och roligt studentplakat

Något som gäller den som ska styra upp en student för någon annan är att ordna ett riktigt bra studentplakat. Denna sparar många livet ut så det är inget man vill snåla in på eller att välja något av dålig kvalitet. Vill man därför ha ett studentplakat med förmånligt pris är det en bra idé att kika in på Önskefoto. Där kan du designa den precis som du själv vill ha den på ett otroligt enkelt sätt. Börjar du planera redan nu kan du få till något riktigt fint. Skulle du råka glömma det så kan du också räkna med att du hinner få den ändå. Deras service är grym.

Fixa en vacker outfit till balen

De allra flesta väljer trots allt att gå på balen och då är det kul om man känner sig riktigt fin. Har man de ekonomiska förutsättningarna så är det förstås bara att kolla runt på nätet och klicka hem det man vill ha. Ofta finns det också många lokala skräddare och liknande som också har riktigt fina klänningar. För den med lite mer begränsad ekonomi vill vi tipsa om att man kan hyra en outfit. Detta gäller både klänningar och kostymer. Det enda du behöver tänka på här är att vara lite extra försiktig. Och, skulle det ske en olycka så har du förhoppningsvis en försäkring som kan ordna upp det. Mer eller mindre alla kan alltså ha råd att fixa en riktigt fin outfit och behöver inte bli begränsad av sin ekonomi. 

Bjud in så många som möjligt!

Ska ni anordna någon tillställning efter själva studentcermonin vill vi tipsa om att bjuda in så många ni bara kan och har plats med. Detta blir roligare för alla inblandade och festen kan fortsätta långt efter studenten själv har vandrat vidare. Styr upp lite roliga lekar, inred på ett specifikt och studentinspirerat sätt och se till att bjuda på riktigt god mat. Det kan inte bli något annat än succé. 

Se till att klara av allt i tid!

Ett tips till er studenter är att se till att bocka av alla kurser i tid. Det är inte roligt om man sitter där sista veckan med massa uppgifter man har efter sig. Visst kan det ske om man har det lite svårt med något ämne, men gör så gott du kan och försök verkligen att fixa det lite tidigare. En helt stressfri student och studentvecka är betydligt trevligare och dina minnen kommer bli betydligt finare om du inte låter det förstöra för dig. 

Njut!

Sist men inte minst – njut! Detta gäller både dig som själv tar studenten och dig som är närstående. Det är en upplevelse man bara upplever några få gånger i livet så det bäst att ta vara på varenda minut. Umgås med alla dina vänner och familj och skapa minnen som sitter kvar för alltid. Lycka till. 

 

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mode

Hållbara kläder är oftast miljövänligare

Avatar photo

Publicerad

Hållbara kläder är en typ av kläder som är tillverkade av hållbara material. Hållbara material är sådana som lätt kan fyllas på eller återanvändas utan att miljön skadas. Vanliga hållbara material som används i kläder är ekologisk bomull, bambu, hampa, ull och återvunnen polyester.

Hållbara kläder tillverkas ofta med miljövänliga metoder, t.ex. färgning och tillverkningsprocesser med låg miljöpåverkan. Denna typ av kläder är vanligtvis dyrare än konventionella kläder, men de är utformade för att hålla längre och ha en lägre miljöpåverkan.

Det finns många fördelar med att bära hållbara bambu-kläder.se. För det första bidrar det till att minska koldioxidavtrycket och den totala påverkan på miljön. Hållbara material är också vanligtvis mer hållbara än konventionella material, så du sparar pengar i  det långa loppet genom att du inte behöver byta ut dina kläder lika ofta.

Dessutom är hållbara kläder ofta bekvämare att bära och kan vara snygga och moderiktiga. Genom att välja att bära hållbara kläder stöder du miljövänliga metoder och bidrar till att göra skillnad i världen.

Bambukläder

Bambu är ett härligt mjukt och skönt material att ha på sig och det känns lent och lyxigt. Det håller inte kvar svett som andra tyger och är perfekt för personer med känslig hud.

Bambu är ett utmärkt material för kläder eftersom det är så mjukt och behagligt att bära. Det är också lätt och känns lyxigt, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill känna sig eleganta och sofistikerade. Bambu håller inte fast svett som andra tyger, vilket gör det idealiskt för personer med känslig hud. Dessutom är bambu ett hållbart material som bidrar till att skydda miljön. När du väljer bambukläder kan du känna dig nöjd med att veta att du bidrar till att skydda planeten.

Kläder i ekologisk bomull

Kläder i ekologisk bomull är tillverkad av naturfibrer som odlas utan användning av kemikalier eller bekämpningsmedel. Ekologisk bomull är mjukare och mer slitstark än konventionell bomull och är dessutom miljövänlig.

Kläder i ekologisk bomull är ett utmärkt val för dem som letar efter ett alternativ till konventionell bomull. Det är dock viktigt att notera att ekologisk bomull inte nödvändigtvis är billigare än konventionell bomull. Faktum är att den faktiskt kan vara dyrare.

Om du är intresserad av att köpa kläder i ekologisk bomull finns det några saker du bör tänka på. För det första ska du leta efter kläder som är tillverkade av 100 % ekologisk bomull. Det garanterar att du får en produkt av högsta möjliga kvalitet.

För det andra ska du kontrollera etiketterna noggrant. Vissa företag kan försöka att konventionell bomull kan kallas ekologisk, så det är viktigt att vara medveten om skillnaden.

Kom slutligen ihåg att kläder i ekologisk bomull kanske inte finns i alla storlekar och stilar. Om du har specifika behov är det bäst att handla runt tills du hittar en återförsäljare som har det du söker.

Kläder i ekologisk bomull är ett utmärkt val för dem som är intresserade av ett alternativ till konventionell bomull. Med lite forskning kan du hitta högkvalitativa kläder i ekologisk bomull till ett pris som passar din budget.

Den ökande medvetenheten om modeindustrins miljömässiga och sociala påverkan leder till att allt fler människor söker efter hållbara kläder. Hållbara kläder är tillverkade av naturliga, förnybara eller återvunna material och produceras på ett sätt som minimerar dess inverkan på miljön. De är också vanligtvis tillverkade för att hålla längre och kan återvinnas eller komposteras i slutet av sin livslängd.

Allt fler köper hållbara kläder 

Det finns ett antal skäl till varför hållbara kläder blir allt mer populära. För det första söker människor i takt med att de blir mer medvetna om modeindustrins påverkan på miljön efter alternativ som har ett mindre koldioxidavtryck. För det andra är hållbara kläder ofta tillverkade av material av högre kvalitet som är utformade för att hålla längre, vilket minskar slöseriet. 

Den ökande medvetenheten om modeindustrins miljömässiga och sociala påverkan leder till att allt fler människor söker efter hållbara kläder. Hållbara kläder är tillverkade av naturliga, förnybara eller återvunna material och produceras på ett sätt som minimerar dess inverkan på miljön. De är också vanligtvis tillverkade för att hålla längre och kan återvinnas eller komposteras i slutet av sin livslängd.

Det finns ett antal skäl till varför hållbara kläder blir allt mer populära. För det första söker människor i takt med att de blir mer medvetna om modeindustrins påverkan på miljön efter alternativ som har ett mindre koldioxidavtryck. För det andra är hållbara kläder ofta tillverkade av material av högre kvalitet som är utformade för att hålla längre, vilket minskar slöseriet. Slutligen är många hållbara klädmärken använder nu mer etiska och hållbara produktionsmetoder, vilket lockar konsumenter som vill stödja företag som gör gott.

I takt med att hållbart mode blir alltmer allmänt accepterat blir det lättare och mer överkomligt att hitta hållbara klädalternativ. Ett antal detaljhandlare på den stora gatan erbjuder nu hållbara klädlinjer, och det finns många oberoende märken som tillverkar snygga och hållbara kläder. Med den växande efterfrågan på hållbara kläder är det troligt att ännu fler återförsäljare kommer att börja erbjuda hållbara alternativ inom en snar framtid.

Fortsätt läsa

Mode

Hitta den perfekta sommarkostymen

Avatar photo

Publicerad

En sommarkostym

Sommaren är den bästa tiden på året för mode. Vi får använda vackra, luftiga plagg och skor utan att frysa. Men det kan ibland vara svårt att hitta en lite stiligare outfit för finare event, som bröllop och dop.

De flesta män har några kostymer i garderoben, men det är sällan de är svala nog för de varmaste dagarna. Om du är en av dessa män är det dags att investera i en snygg, praktisk och skön sommarkostym. 

Du vill ha något som passar in på mer exklusiva tillställningar, samtidigt som den ska vara avslappnad och sval. Det bästa är att hitta en kostym som du både kan klä upp och ner. Använd byxorna till en snygg T-shirt eller mer ledig skjorta för mer avslappnade fester, eller bara för att ha hemma en fredag. Kanske du vill lägga dig en stund i hängmattan innan vännerna kommer på fredagsmiddag och spela casino. Ett snabbt spel där du kan använda swish för att föra över pengar på en sekund. Då behöver du något lätt och ledigt som samtidigt ser stiligt ut när du går tillbaka till huset för att hälsa dina gäster välkomna. 

Det finns så många olika stilar och märken att välja mellan! Vi har dock gjort ett försök att hjälpa dig på traven. Här är några tips på hur du hittar den perfekta sommarkostymen för just dig!

Vilka material och färger är bäst för en sommarkostym?

Vilka material och färger är bäst för en sommarkostym

Det finns många olika typer av material som är bra för en sommarkostym. De flesta människor väljer att ha kläder i bomull eller linne, eftersom dessa material andas och håller sig svala.

Bommul En linnekostym är en klassiker som passar alla event. Nackdelen med detta material är att det lätt blir skrynkligt, dock är detta lätt åtgärdat! 

Om du inte har tid att ta fram strykjärnet är här två snabba och enkla tips på hur du får bort väck från linneskostymen. 

– Duscha med kostymen.

Nej, du ska inte ha den på dig i duschen, utan hänga upp den på en galge i badrummet. Fukten och ångan från duschen kommer släta ut alla rynkor i tyget, och den torkar snabbt medan du gör dig i ordning.


– Spreja med vatten.

Om du har några få veck på kostymen är det väldigt enkelt att spreja dem med lite vatten och låta den torka på en galge. Om du har bråttom kan du även torka kostymen med en hårtork. Dessa metoder fungerar ofta även för andra material.

Ett annat lite mer överraskande material som är perfekt för sommarkostymen är ull.

En ullkostym

Ull har en väldigt speciell förmåga, tyget är nämligen varmt på vintern men svalt på sommaren.

Perfekt för en kostym som du kan ha hela året om! Tyget beter sig och ser olika ut beroende på tjocklek och vävteknik. Hör dig för med butikspersonalen om vilken ullkostym som passar dina behov. 

Det finns några material som man absolut ska undvika om man vill ha en bekväm sommarkostym. Material som neopren och PVC är inte rekommenderade, eftersom de kan vara mycket heta och klibbiga i värmen.

Vad är bäst när det kommer till färg, skor, accessoarer och passform?

Ljusbeige eller ljusgrå är klassiska färger som du kan mixa och matcha med olikfärgade skjortor och accessoarer. Ljusblå är en lite mer vågad färg, då den lätt kan uppfattas som en ”babyfärg”.

Dock kan detta bli riktigt snyggt om du matchar med rätt skjorta. Om du vill ha en kostym du kan ha året om är marinblå en färg som passar både sommar och vinter. Om du har en ljus skjorta och ett par bruna loafers till en marinblå kostym kan det lyfta hela looken. 


Var inte heller rädd för att köpa mönstrade skjortor. En klassisk smårutig kostym kan du mixa och matcha med dina andra kostymer. Exempelvis kan du ha en rutig blazer till enfärgade byxor, eller tvärtom.

Vilka skor ska man ha till sommarkostymen?

Det finns många olika typer av skor som man kan ha till en sommarkostym. Man kan välja att ha lite finare sandaler, loafers eller mer klassiska finskor. Det kan vara bra att ha minst två par skor med olika färger för att kunna matcha dem med alla dina outfits.

Det klassiska är att ha ett par svarta och ett par bruna skor. Dessa passar alla de klassiska kostymfärgerna, ljusbeige, marinblå, grå, svart och brun.

Det viktigaste är att skorna passar till resten av kostymen och att man känner sig bekväm i dem. Man vill ju inte att skorna ska vara för varma eller obekväma när man går runt i solen en hel dag.

Piffa upp din sommarkostym med accessoarer

Piffa upp din sommarkostym med accessoarer

Det går alldeles utmärkt att piffa upp sin sommarkostym med accessoarer. Man kan till exempel välja en snygg klocka eller ett armband i stål eller guld som matchar färgen på kostymen.

Eller kanske i läder eller repliknande material för en mer ledig look. Ett par eleganta solglasögon är också ett bra val för att ge den där lilla extra touchen. Man kan också välja att bära en väska i stilren design som passar perfekt till en sommarkostym.

Du kan även lägga lite energi på att hitta ett par snygga strumpor som sticker ut lite från kostymen, men ändå matchar ditt färgschema. 

Om man har en lite mer vågad stil kan man även satsa på en stilren kedja runt halsen, eller till och med runt fotleden. Om man väljer det sistnämnda bör man dock inte ha höga strumpor på sig.

Sommaren är en av de absolut bästa tider på året, och då gäller det att klä sig rätt. Det är alltid värt att lägga ner lite tid och pengar på en riktigt snygg sommarkostym som du kan mixa och matcha.

Fortsätt läsa

Mode

Tiger of Sweden bryr sig om hållbart mode

Avatar photo

Publicerad

Bild på Tiger of swedens logga

Tiger of Sweden är ett märke som verkligen skapat sig en stark position i modevärlden. Deras kläder och accessoarer håller ofta god kvalitet och de säger själva att de strävar efter att skapa mode som håller länge.

Det här är en viktig, och tyvärr ofta försummad, aspekt i modeindustrin. Det är ju trots allt så att vi bara har en planet, så det vi köper bör kunna användas länge och på många olika sätt. Beroende på hur du kombinerar dina plagg kan du skapa en helt ny look. Det är också viktigt som modeproducent att göra miljösmarta val vad gäller material såväl som produktion.

I grund och botten är det hela idén om vad mode är som måste förändras för att möta framtidens mål och krav. Som konsument bidrar du starkt till förändringen av modeindustrin genom att välja att handla av märken som bryr sig om hållbart mode och som själva vill se en förändring.

Det som aldrig går ur tiden

Det som aldrig går ur tiden

Du kommer inte tro att du hör rätt nu, men batikmönstrat är här för att stanna! En riktigt skön Tiger of Sweden-klänning med draperad kjol i rosa batik kan göra vilken sommardag som helst fin. Kombinera med en annan artikel som aldrig går ur tiden, nämligen jeansjackan! Det är ett sådant fantastiskt plagg som gör sig till så gott som allt.

Till det här vill du förstås ha en snygg väska och ett par festliga skor. Kanske är det här klänningen som du kommer att ha på dig på midsommarafton såväl som på stranden och kräftskivan. När semestern är över och kontoret väntar kan du kombinera annorlunda och istället bära klänningen med en kavaj och ett par låga, bekväma skor från Tiger of Sweden.

Att klä sig är att uttrycka sig.

Det är ett sätt att berätta vem du är och vart du är på väg. Det är roligt att se hur klädmode för kvinnor blir alltmer avslappnat. Glöm korvskinn och höga klackar. Mycket av modet som du ser idag erbjuder vidd i byxorna och klänningar som som sitter löst och ledigt.

Hitta inspiration på pinterest här!

Det ska vara skönt och roligt att klä sig

Låt din personlighet komma fram och våga välja annorlunda. Varför klä sig som alla andra när du kan klä dig som du innerst inne önskar? Det här är vad den nya tidens mode handlar om. Att uttrycka sitt inre och att vara lekfull snarare än att försöka pricka rätt. Det mode som inte står sig från säsong till säsong är dött. 

Skor är en annan rolig detalj att observera ute på stan

Skor är en annan rolig detalj att observera ute på stan

Det finns idag massvis av snygga skor som också är bekväma. Du behöver inte vingla omkring på ett par skyhöga klackar som förstör din kropp.

När du köper kläder är det värt att fråga dig om det är ett plagg som du kan matcha och kombinera på olika sätt samt om det är gjort av ett material som håller länge.

Att köpa kläder som håller en tvätt är passé. Det är mycket smartare, både för plånboken och planeten, att handla märkeskläder av god kvalitet. Betala lite mer för en Tiger of Sweden-klänning som du kan bära många gånger och låt din kreativitet hitta nya sätt att mixa och matcha på.

Medvetet mode

Medvetet mode

När du köper ett par Tiger of Sweden-jeans kan det vara skönt att veta att du har handlat av ett företag som tänker på hållbarhet och som vill förändra och förbättra industrin.

Tiger of Sweden är bland annat medlem i STICA, Swedish Textile Initiative for Climate Action och har som mål att minska sina utsläpp av växthusgaser med femtio procent innan 2030.

Att modeindustrin sätter upp den här typen av mål är essentiellt för att förändra branschen. Vi kan inte längre leva med en slit och släng-mentalitet, utan både konsumenter och producenter behöver ta sitt ansvar. Tiger of Sweden strävar också efter att använda fibrer i sina tyger som har en lägre miljöpåverkan och som är ekologiska och återvunna. 

Att hitta hållbara lösningar för produktion och konsumtion är en del av den stora omställning som vi står inför

När du väljer att köpa högkvalitativa kläder, från exempelvis Tiger of Sweden, bidrar du till den nya modeindustrin. Ditt plagg kommer att hålla länge och vara lika snyggt och bekvämt, gång på gång.

Varje gång du bär dina plagg kan du känna stolthet över att du drar ditt strå till stacken. Förr var det kanske tufft att ha nya kläder hela tiden och att aldrig bära samma klänning på en tillställning med samma människor.

Det tankegodset har gått ur tiden. Att omsorgsfullt välja vad du konsumerar och att kombinera dina kläder och accessoarer av kvalitet på nyskapande sätt är framtiden. Läs mer på Tiger Of Swedens hemsida här!

hållbara lösningar

Fortsätt läsa
Annonsering
Ekonomiför 1 vecka sedan

3 saker att tänka på innan du tar ett lån

Ekonomiför 1 vecka sedan

Varför du bör jämföra lån

Ekonomiför 3 veckor sedan

Hur Krypto Revolutionerar Modeindustrin

Sportför 1 månad sedan

Spela smartare på Oddset – Få ut det mesta av dina insatser!

Höstaktiviteter
Hemmetför 2 månader sedan

5 Tips för att förbättra din trädgård

Modeför 2 månader sedan

Guide till den perfekta studenten

Ekonomiför 2 månader sedan

Spara el och pengar – enkel guide till lägre elpriser

Så funkar omstartslån
Ekonomiför 2 månader sedan

Omstartslån – Så funkar det!

Tjänsterför 2 månader sedan

Ökande behov av specialistläkare inom vården

Bloggför 3 månader sedan

Rätt fönster ger bättre inomhusmiljö – håll kylan ute och värmen inne

Köra elsparkcykel på vintern
Teknikför 3 månader sedan

Köra elsparkcykel på vintern

Hemmetför 3 månader sedan

Thommy Stenvik tipsar: Det här behöver du veta om glödlampor

Ekonomiför 3 månader sedan

Även SVT sponsras av spelbolag – varför då?

Hemmetför 3 månader sedan

Mest Underhållande Aktiviteter i Våra Hem

Underhållningför 4 månader sedan

Budgetvänliga aktiviteter för alla i Sverige under vintern!

VPN
Tjänsterför 4 månader sedan

Populära anledningar att använda VPN

Bloggför 4 månader sedan

Mysiga sysslor för vintermörkret

Modeför 4 månader sedan

Hållbara kläder är oftast miljövänligare

Hemmetför 4 månader sedan

Utbyte av lampor kan göra underverk med inredningen

Bloggför 4 månader sedan

Hur mycket dricker en alkoholist per dag?

Trendar

Copyright © 2022 Direktnytt.se