Anslut dig till oss

Sport

Hur du sparar tid när du tränar hemma – en guide

Publicerad

Att träna hemma har många fördelar. Du slipper ta dig till och från gymmet, det är billigare och du kan göra det när det passar dig bäst. En annan stor fördel med att träna hemma: du kommer spara mycket tid. Det viktiga är att du lär dig hur du ska träna och vilka övningar som passar dig och din kropp bäst.

1. Börja med att planera din träning. Välj vilka övningar du ska göra och hur lång tid det kommer att ta.

2. Gör ett upplägg för varje dag i veckan så att du vet vad du ska göra på vilken dag. Detta gör det enklare för dig att planera och hålla dig till din träningsplan.

3. Se till att du har allt du behöver innan du börjar träna. Lägg fram din träningsklädsel, skor och redskap så att du inte behöver leta efter dem när du börjar träna.

4. Börja alltid med en uppvärmning för att förebygga skador och få igång musklerna inför träningen.

5. Fokusera på kvaliteten av dina rörelser istället för kvantiteten av reps (upprepningar). Detta gör att du sparar tid på varje övning och samtidigt maximerar effekten av din träning. 

6. Ta regelbundna pauser under träningen for att undvika utmattning, men se till att de inte blir för långvariga eller för ofta – detta kan leda till onödiga pauser.

Hemmaträning för nybörjare – 4 steg för ett lyckat program!

Hemmaträning är ett bra sätt för nybörjare att komma igång med träningen. Det är enkelt, billigt och man behöver inte ta sig från hemmet. För att lyckas med sin hemmaträning är det dock viktigt att följa några enkla regler.

1. Sätt upp ett mål
Innan du börjar träna är det viktigt att du sätter upp ett mål för dig själv. Vad vill du uppnå med din träning? Vill du gå ner i vikt, bygga muskler eller bara bli mer smidig? När du vet vad du vill uppnå blir det lättare för dig att planera och genomföra ditt träningsprogram.


2. Skapa en plan
Nyckeln till framgångsrik hemmaträning är en bra plan. Du behöver bestämma hur ofta och hur länge du ska träna, vilka övningar du ska göra och hur mycket vila du behöver mellan passen. En bra idé är att börja med tre pass i veckan på 30-60 minuter per pass, och sedan öka tiden och frekvensen gradvis när du kommer igång och blir mer smidig.


3. Hitta rutiner som fungerar för dig
För att lyckas med din hemmaträning måste du hitta rutiner som fungerar för just dig. Det kan vara HIIT eller något pass på Youtube. Andra saker som kan vara bra för träningen är vibrationsplattor som är ett bra träningsredskap för hemmet. Det finns ingen perfekt tidpunkt för träning, utan allt handlar om att hitta de tidpunkter som passar in i din schema. Prova olika tider på dagen och se vilken tid som fungerar bäst för dig och ditt schema. 

Hur kan man spara tid när man tränar hemma?

Träning är en viktig del av livet, och det är bra att göra det på ett sätt som passar just dig. Många människor tror att man behöver träna på ett gym för att få resultat, men det finns massor av olika sätt att träna hemma. Man kan till exempel använda sin egen kroppsvikt för att styrketräna, eller ta en powerwalk i närområdet. Det finns även flera appar och program som man kan ladda ner för att följa en strukturerad träningsplan. Det viktiga är att hitta en rutin som fungerar för just dig, så att du inte bara spenderar tid på träning utan också njuter av den. 

Och om träning inte är din grej, kan det ändå bli det. Börja sakta och med korta pass som hjälper dig att kunna fortsätta träna utan att bli för trött och ge upp. Träna till en musik som du gillar och som gör dig taggad. Och om du har en kompis som också vill träna så bjud in han eller henne så ni kan köra ihop.

Tips på bra övningar som man kan göra hemma, för olika delar av kroppen.

Det finns många olika övningar man kan göra hemma, för olika delar av kroppen. Man kan till exempel göra armhävningar, sit-ups, crunches och squats. För armhävningar behöver man inte mycket utrymme, och det är en bra övning för både bröst och armar. Sit-ups är en bra övning för magmusklerna, och crunches är en variation av sit-ups som oftast är lite mer effektiv. Squats är en bra övning för benen och rumpan, och det finns många olika varianter av squats. Man kan till exempel göra jump squats eller sumo squats.

När man har ett hektiskt schema är det inte alltid lätt att hinna med träningen. Men det finns en del smarta tips för att göra det enklare! Om du börjar träna hemma och hittar ett sätt som passar dig och som ger dig den träning du behöver så kommer du att kunna njuta av bra träning och dessutom gå ner i vikt.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sport

Det senaste inom Esport i Sverige

Publicerad

Sverige brukar klassas som ett av de mest lyckade länderna inom Esport. Detta beror främst på det starka stödet från regeringen och de olika esport-organisationerna som finns i landet. Sverige har vunnit flera internationella turneringar, vilket har bidragit till att vi kunnat etablera oss som en av de bästa Esportländerna i världen. Vill du hålla dig uppdaterad om svensk esport är Esportlandet en av de främsta källorna för nyheter & artiklar inm ämnet.

Dreamhack i Jönköping 2022 – Fortnite vinnarna

Sverige är ett av de mest aktiva länderna när det gäller esport, och det finns många olika turneringar som hålls regelbundet. Om du är inne i esport-världen har du säkerligen inte missat årets Dreamhack som hölls 18-22 juni i Jönköping. Hundratals spelare köade i flera timmar för att vara med och tävla i Fortnite för en chans att ta hem vinnartiteln och prispengarna. Prispotten på hela 200 000 dollar delades upp mellan två game modes, Battle Royale och Zero Build. 

För den som inte känner till Fortnite är det ett av de största online spelen som finns idag. Med över 80 miljoner aktiva användare och 4 miljoner spelare varje månad är det minst sagt populärt. Det är även det tredje ledande esport-spelet i världen. Battle Royale är det populäraste sättet att spela Fortnite, där upp till 100 spelare möts samtidigt och försöker slå ut varandra. Siste spelare som står kvar vinner. Zero Build versionen av Fortnite är något annorlunda, då en stor del av spelet tagits bort – nämligen byggfunktionen. I vanliga fall kan spelare bygga invecklade strukturer för att skydda sig mot fienden. Som namnet säger spelar man utan att bygga något i Zero Build. 

Här är resultaten från de nervkittlande finalerna:


Battle Royale

Vinnare av Battle Royale som drog hem hela 12000 dollar var Polska Setty, från laget Become Legends. Tvåa kom Kami, som spelar för samma lag. Många kända namn, som dansken Th0masHD och norske MrSavage som vunnit Dreamhack 3 gånger låg inte långt efter. Tyvärr räckte det dock inte hela vägen. Den franske spelaren Clement från laget Solary tog istället tredje plats tack vare sitt tålmodiga spelande. Det hela kom ner till det sista spelet, där faktiskt Become Legends spelarna Setty och Kami hade i slutet samma poäng, men Setty lyckades vara kvar ända till slutet vilket gjorde honom till vinnare med 307 poäng. I och med segern sa Setty att han även planerar ta hem nästa Fortnite guld. Det blir spännande att se om han kan hålla vad han lovat. 

Zero Build

Det var en nära match kan man lugnt säga men i slutändan tog Tysken Hijoe som spelar för Lootboy Esports hem vinnartiteln och prispengarna, som även här var 12000 dollar. Hack i häl hamna Vadeal från Wave Esports på andra plats, även han från Tyskland. Det var i sista matchen som Hijoe föll tidigt och därmed öppnade för Vadeal att ta över ledningen. Dessvärre missade Vadeal segern med bara sex poäng och Hijoe kunde andas ut när han utsågs till vinnare av Zero Build turneringen. På tredje plats hittar vi välkända Th0masHD från Astralis som tyvärr missade den första matchen vilket gjorde det svårt att ta igen. Trots tredje plats slog Th0masHD rekord med hela 20 eliminations, vilket är det mesta någon fått i Dreamhack Fortnite Zero Build finalturneringar.

Förutom Fortnite turneringen, spelades även Brawl Stars och Heartstone på Dreamhack i Jönköping. Utöver det erbjöd eventet allt från LAN-partyn och att spela själv till att träffa sina favoritspelare i Creator hub och Cosplay tävlingar.

Dreamhack är dock inte över, de gör nämligen en världsturné i år. Härnäst tar sig Dreamhack festivalen till Melbourne i Australien, den 2:a till 4:e september. Efter det drar de vidare till Rotterdam i Nederländerna, Hyderabad i Indien och Atlanta i USA, innan vinter-Dreamhack sätter igång igen i Jönköping den 24:e november. I december drar dock festivalen vidare till Spanien och Tyskland. 

 

Vilka Svenska esportlag finns?

Svenska esportlag finns det många av. De flesta av dessa ligger inom de största spelen som Counter-Strike, League of Legends och Dota 2. Några av de mer kända svenska esportlagen är Ninjas in Pyjamas, Alliance, Fnatic och Team SoloMid.

Kvinnor inom Esport

Det finns flera kvinnliga Esportspelare i Sverige, och den bästa är troligtvis Johanna ”Yohanna” Fjellström. Hon har vunnit flera internationella turneringar och är en av sveriges mest framgångsrika kvinnliga Esportspelare. Yohanna är även en av de få kvinnliga spelare som har lyckats ta sig in i den manliga-dominerade Esporten Counter-Strike: Global Offensive.

Dreamhack har i år ett samarbete med den svensk-grundade ideella organisationen Female Ledgends, som jobbar för att främja kvinnor och icke-binära personer inom gaming. Trots att mycket har hänt de senaste åren inom jämställdhetsfrågan är det många kvinnor och icke-binära personer som utsätts för trakasserier och inte känner sig välkomna i gaming-communityt. Därför jobbar Female Ledgends för målet att alla ska känna sig välkomna, inkluderade, accepterade och representerade. Organisationen säger att de jobbar för att inte behövas, och de har fasta mål när det kommer till den frågan. De vill se:

– Jämställdhet mellan könen och en låg nivå av trakasserier inom gaming
– En signifikant andel kvinnliga deltagare i Esport på alla nivåer
– Jämställda och inkluderande arbetsplatser i alla områden relaterade till gaming

Förhoppningsvis innebär detta sammarbete att vi kommer få se fler kvinnor och icke-binära personer i toppen på Dreamhacks Esportturneringar i framtiden.

Om man vill vara med och påverka framtiden inom Esport, , som Female Legends, kan man som organisation gå med i Svenska E-sportförbundet.   

Sverige är ett av de länderna i världen som har tagit Esport på allvar. Det finns idag flera stora ligor och turneringar, och många unga titta på och spelar själva. Esport fortsätter växa år för år och det ska bli spännande att se vad som händer framöver.

Fortsätt läsa

Sport

Hur tekniken har påverkat sporten

Publicerad

Bild på sport och teknik

Sanningen är att den tekniska utvecklingen har lett till en mängd förbättringar för idrotten som helhet, främst genom förbättrad noggrannhet i tidtagningen av evenemang och förbättrad allmänhetens förtroende för idrott på områden som rättvisa och säkerhet.

Även inom idrottsvärlden har tekniken spelat en viktig roll för att idrottare ska kunna fokusera mer på regel efterlevnad. För att få en bättre överblick över sporten har skdare utnyttjat tekniken. Sett ur denna synvinkel verkar alla fördelar med dagens idrottsteknik vara större än själva problemet.

När man letar efter sajters om sport teknik sätter man sin tillit till sig själv eftersom allt från ett aktivitetsarmband till en pendelbelysning finns tillgängligt till bottenpriser. Om du inte har listat ut det än ska vi presentera några mer specifika fördelar för dig.

Fördelar med teknik inom sport

Idrottares måste använda den senaste utrustningen för att få bästa möjliga prestanda. Teknisk framsteg påverkar alla sporter genom deras utrustning, till exempel fotboll, golf och tennis.

Jag skulle vilja ha lite mer säkerhet, tack. Säkerhet är viktigt för alla former av idrott, inte bara tuffare sporter som amerikansk fotboll och ishockey, som kräver mycket fysisk kontakt. Inom dessa idrotter har tekniken bidragit till en säkerhetsnivå som underlättar kampen mot hjärnskakningar.

Upplevelsen kommer att bli bättre och bättre med tiden. Det är inte bara användarna som drar nytta av tekniken, utan den har också betydande konsekvenser för de människor som påverkas av den. Att använda siffror är till exempel ett enkelt sätt att ge tittarna den visuella upplevelsen av att se fotboll på tv. Poängen, å andra sidan, kan ses på tv-skärmen och gör det på så sätt lättare för skdare att hänga med i handlingen. Jag anser därför att dessa förändringar har gjort situationen mycket bättre än den var tidigare.

Välj en sport med omsorg. Fusk och fel kan lättare upptäckas med hjälp av dagens teknik, till exempel genom att detonera Tjuvstartare eller prestationshöjande droger i idrottares händer.

Förbättrar en persons förtroende för andra. Modernt förtroende kan inte förstås. Faktum är att det är lika viktigt att använda den inom olika idrotter som att använda den på många andra sätt.

Några exempel på utrustning som har skapat tekniska prejudikat med betydande inverkan på spelets olika aspekter är tennisracketar, golfklubbor och skidor. Särskilt golfklubbor har under loppet av bara några få decennier genomgått en enorm förändring som har gjort det möjligt att slunga bollen längre och högre.

Fortsätt läsa

Sport

Teknik som går hand i hand med sport!

Publicerad

En bild på sport teknik

Nedan kommer vi gå igenom våra absoluta bästa tips gällande teknik som passar den sportiga och aktiva. Allt i från mobilskal till pannlampor kan hjälpa dig och ditt sportliv att prestera bättre!

Multifunktionella mobilskal

Multifunktionella mobilskal

Ett mobiltelefonsskydd är mer än bara en modern accessoar.

Om du tappar din telefon när du springer nerför en backe kan ett telefonskal hjälpa till att mildra stöten och förhindra att telefonen krossas. De flesta mobiltelefoner kan utrustas med ett skyddshölje. Du kan köpa ett telefonfodral i en fysisk butik eller på nätet.

Hörlurar

Hörlurar

När man tränar ensam föredrar de flesta att ha någon form av hörlurar i öronen. Oavsett om du tränar ensam eller tillsammans med en vän är det ett utmärkt sätt att höja humöret genom att sätta igång med musik eller lyssna på podcasts eller ljudböcker.

Om du ska använda hörlurar när du tränar ska du se till att de sitter på plats när du rör dig. En uppsättning över-örat-hörlurar kan hjälpa till att hålla hörlurarna på plats när du rör dig mycket, t.ex. när du joggar. Om du däremot gillar att promenera snarare än att springa kan in-ear-hörlurar vara den perfekta lösningen för dig.

Pannlampa

Pannlampa

En lampa är ett måste för alla som planerar att göra några utomhusaktiviteter i vinter. Med hjälp av remmar lyser en lampa upp vägen framför dig i mörkret.

I mörkret gör en pannlampa det möjligt för dig att se den väg du joggar, cyklar eller går på. Pannlampor är en bra investering om du någonsin har velat träna utomhus i mörkret men inte har velat göra det på grund av mörkret.

Appar

Appar

Du kan göra din träning roligare genom att använda någon av de många användbara applikationer som finns tillgängliga för mobila enheter. Om du går en promenad eller springer utomhus kan du använda en av dessa för att hålla koll på din sträcka och ditt tempo.

Med dessa program kan du hålla koll på ditt tempo och se hur långt du har kommit. Dessutom finns det program som visar hur du kan genomföra olika träningspass hemma. För personer som utövar yoga i olika former finns det program som rekommenderar yogaställningar och avslappningstekniker. Sök efter ”motion” på App Store eller Google Play för att hitta en lämplig app för din träning. Du kommer på nolltid att presenteras för en mängd olika alternativ.

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar

Copyright © 2022 Direktnytt.se